Solar Technique heeft een nieuwe naam !!

Vanaf  eind 2018 wordt de naam Solar Technique veranderd in PV Care. Een naam die staat voor deskundig onderhoud voor PV-installaties.

Collectieve inkoop zonnepanelen

De Liemers

Wilt u een lagere energierekening en tegelijk uw bijdrage leveren aan een duurzame wereld? Zonnepanelen zijn een verantwoorde investering waarmee u groene stroom opwekt en geld bespaart. Wij, PV Care uit Zevenaar organiseren een Collectieve Inkoop Zonnepanelen waarbij wij het lastige uitzoekwerk doen en u helder informeren over de mogelijkheden. Door samen in te kopen krijgt u een scherpe prijs voor een compleet zonne-energiesysteem van goede kwaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op om een persoonlijk aanbod op maat te ontvangen.

 

De Nederlandse zonnestroomsector worstelt al jaren met enerzijds het vooroordeel dat zonnestroom in Nederland slechts een druppel op een gloeiende plaat is en anderzijds dat de sector zijn cijfers maar niet op orde krijgt (o.a. het geïnstalleerd vermogen in Nederland). Met het Nationaal Solar Trendrapport 2018 zijn beide punten voor een groot gedeelte opgelost.

 

Uit het rapport blijkt dat de Nederlandse zonnestroomsector in 2017 groeide tot 9.009 banen, circa 3 miljard euro aan omzet behaalde, en maar liefst 853 MWp aan nieuw zonnestroomvermogen installeerde. Dit betekent dat in één jaar tijd meer dan 2,4 PJ aan zonnestroom aan het Nederlandse energiesysteem is toegevoegd, goed voor bijna 2,2% van het totale Nederlandse stroomverbruik. En dan te bedenken dat deze sector pas sinds 2012 echt aan het groeien is. Is het dan onrealistisch te denken dat in 2020 jaarlijks in Nederland 2 GWp zal worden geïnstalleerd en vanaf 2028 jaarlijks zelfs 5 GWp?

 

Om te bepalen of dergelijke groeicijfers wel realistisch zijn, is dit jaar door de TKI Urban Energy, samen met het Nationaal Solar trendrapport, een nieuwe potentieelstudie uitgevoerd waaruit blijkt dat er in Nederland meer dan 500 GWp aan zonnestroomvermogen geïnstalleerd kan worden. Als de volledige 5.500 vierkante kilometer in Nederland die geschikt is voor het opwekken van zonnestroom benut wordt, kan daarop in theorie meer dan driekwart van het finale energieverbruik met zonne-energie worden opgewekt. Dat betekent dat zonne-energie in 2050 de belangrijkste energiebron van Nederland kan zijn!

  

Het Nationaal Solar Trendrapport 2018, een publicatie van Good!/ Solar Solutions, is op 24 januari gepresenteerd tijdens de Solar Business Day in Apeldoorn. Het volledige Nationaal Solar Trendrapport 2018 is hier gratis te downloaden.  http://www.solarsolutions.nl/download/

De terugleversubsidie is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. De opgewekte stroom zelf verbruiken blijft aantrekkelijk, omdat huishoudens en bedrijven hierover ook na 2020 geen energiebelasting en geen Opslag Duurzame Energie (ODE) betalen.

 Zonnepanelen-installateurs onvoldoende op hoogte van NEN1010, roep om APK- en opleverkeuring

Installateurs van PV-systemen lijken onvoldoende op de hoogte van de voorschriften van de NEN1010. Het devies van marktexperts? Roep een opleverkeuring voor PV-systemen in het leven aangevuld met een periodieke inspectie van de PV-systemen.

Nieuws

Solar Technique heeft een nieuwe naam !!

Vanaf  eind 2018 wordt de naam Solar Technique veranderd in PV Care. Een naam die staat voor deskundig onderhoud voor PV-installaties.

Lees meer...