Scope 10 keuring voor je bedrijfspand
Op zoek naar een Scope 10 keuring voor je bedrijfspand? Daarmee helpen we je graag! Met deze keuring controleren we de hele elektrische installatie en bekabeling in je bedrijfspand volgens Scope 10 richtlijnen. Voor deze keuring werken we samen met een gecertificeerd SCIOS Scope 10 partner. Zij voeren de keuring uit en maken een rapportage van de bevindingen. Hierbij helpen we bij elke stap, van de offerte voor de keuring tot en met de ‘goedkeur’ van de installatie.
Vraag vrijblijvend een offerte aan via ons formulier.
Wat is een Scope 10 keuring?
SCIOS Scope 10 is een richtlijn voor inspectie van elektrische installaties. Deze richtlijnen maken het mogelijk om een goede keuring uit te voeren waarbij de gehele elektrische installatie en bekabeling wordt geïnspecteerd. Tijdens de inspectie kijken we naar de kwaliteit, de veiligheid en de staat van de installatie.
Wat houdt een Scope 10 keuring in?
Een SCIOS Scope 10-keuring is een inspectie die gericht is op het beoordelen van de brandveiligheid van elektrische installaties volgens de NTA 8220-norm. Deze keuring werd in 2017 ontwikkeld door verzekeraars en inspecteurs om het risico op brand in elektrische installaties te kunnen beoordelen en verminderen.
Bij een Scope 10-keuring wordt het volgende gedaan:
- Inspectie van Elektrisch Materieel
- Beoordeling van Risicovolle Apparaten en Machines
- Thermografie
- Metingen van Isolatieweerstand
- Controle van Aarding en Aardlekschakelaar
Het doel van een Scope 10-keuring is om potentiële brandrisico’s in elektrische installaties op te sporen en te verminderen, waardoor de veiligheid wordt verhoogd en schade door brand kan worden voorkomen.
Wie voert de Scope 10 keuring uit?
Een scope 10 keuring wordt altijd uitgevoerd door een gecertificeerde inspecteur. De inspecteur heeft hiervoor een SCIOS Scope 10 opleiding gedaan en is in de praktijk getoetst. Zo weet je altijd zeker dat een scope 10 inspectie door een vakbekwame specialist wordt uitgevoerd.
Wat gebeurt er na de inspectie?
Na afloop van een inspectie stelt de inspecteur een rapportage op met daarin alle bevindingen en concrete actiepunten. We denken graag mee en geven advies waar direct mee gewerkt kan worden. Zo maken we de verbeterpunten meteen duidelijk om eventuele gebreken aan de zonnepanelen installatie te verhelpen. Wanneer er herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd zal er een herinspectie plaatsvinden. Tijdens een herinspectie inspecteren we het systeem nogmaals op de verbeterpunten van de vorige keuring. Alles in orde? Dan zal de inspectie worden afgemeld door de inspecteur in het SCIOS portaal. Hiermee voldoet de installatie aan de Scope 10 richtlijnen.
Is een Scope 10 keuring verplicht?
een Scope 10-keuring is niet altijd wettelijk verplicht, maar kan wel verplicht worden gesteld door verzekeraars of als onderdeel van specifieke sectorale richtlijnen. Het is belangrijk om de voorwaarden van de verzekeraar en de relevante wet- en regelgeving te controleren om te bepalen of een keuring nodig is.